Tel: +86 755 2357 1734

Menigte: +86 189 2287 9832

E-mail:

Blogs/nieuws

Thuis - Over ons - Blogs/nieuws - Hoe kunststofharsmaterialen kiezen en bepalen voor uw kunststofgietproductproject?

Hoe kunststofharsmaterialen kiezen en bepalen voor uw kunststofgietproductproject?

03. 01, 2022

In de huidige markt zijn er tonnen materiaal voor de klant om uit te kiezen. Daarom is het selectieproces van kunststof spuitgietharsmaterialen in het begin erg uitdagend. Bij Best times Mould & plastic products technology Ltd. zijn we ons er terdege van bewust dat elk kunststofharsmateriaal zijn unieke kenmerken en voordelen heeft, dus werken we nauw samen met onze klanten om de geschikte materialen voor hun productieprojecten te kiezen.


Hier volgen enkele meest gebruikte harsmaterialen:


ABS

ABS (acrylonitril-butadieen-styreen) wordt op grotere schaal gebruikt in verschillende industrieën, van de automobielindustrie tot de productie van pijpleidingen, vanwege de meest opmerkelijke slagkracht en mechanische sterkte. Metallic coating is het gemakkelijkst te hechten op ABS, dit materiaal is dus zeer geschikt voor de productie van telefoon, douchekop en behandelde producten. Dit materiaal is echter niet erg bestand tegen chemicaliën, dus het is beter om het niet te gebruiken in toepassingen die elektrische isolatie of ultraviolette weerstand vereisen.


Acetaal/POM

POM, ook bekend als acetaal, heeft een uitstekende gladheid van het oppervlak, weerstand tegen kruip (geheugen) en chemische oplosmiddelen. Het is een ideaal materiaal voor toepassingen in de voedingsmiddelen-, dranken-, mechanische, automobiel- en huishoudelijke industrie. We kiezen deze hars meestal om speelgoedcomponenten te maken, evenals tandwielen en lagers. Bovendien wordt het vaak toegepast bij de productie van auto- en huishoudelijke producten. Het is echter geen goede keuze voor toepassingen bij hoge temperaturen.


Polypropyleen

Polypropyleen, algemeen bekend als PP, staat bekend om zijn flexibiliteit in verpakking, vloeistofbeheer en -verwerking, huishoudelijke producten en sommige auto-onderdelen. Hoewel polypropyleen een soort ontvlambaar materiaal is en kwetsbaar voor ultraviolette straling, heeft het nog steeds een goede chemische weerstand en elektrische weerstand. De meeste soorten PP zijn ontvlambaar en vatbaar voor afbraak door UV-straling.


HEUPEN

HIPS, afkorting voor high impacting polystyreen, is een hard materiaal met een lage kosten prestatie kosten prestatie en aanpasbaar oppervlak. Dit materiaal is gemakkelijk te bedrukken, te lijmen, te lijmen en te decoreren, en komt vaker voor in de zakelijke, display-, drukkerij-, grafische en prototype-industrie. Hoewel het ontvlambaar is, zijn er vlamvertragende varianten op de markt.


LDPE

LDPE, oftewel Low-Density Polyethylene, is de versie van polyethyleen met de hoogste flexibiliteit. Het heeft een sterke vochtbestendigheid en een hoge slagvastheid. Dit materiaal wordt meestal gebruikt bij de productie van veel consumptiegoederen, huishoudelijke artikelen, evenals medische benodigdheden en draden. Dit materiaal is echter moeilijk te verlijmen, dus het is beter om het niet te gebruiken bij extreem weer of hoge temperaturen.


Belangrijke overwegingen bij de selectie van harsmaterialen:

Houd de volgende variabelen in gedachten bij het kiezen van een harsmateriaal voor uw productieproject:

· Slagvastheid ‿Sommige kunststofproducten hebben een hogere basissterkte nodig dan de rest, dus de IZOD-slagvastheid van een harsmateriaal moet worden bepaald voordat u met de mal begint.

· Treksterkte ‿We gebruiken meestal de uiterste treksterkte of uiterste sterkte om de trekweerstand van een hars en zijn vermogen om een bepaalde hoeveelheid belasting te weerstaan, te meten.

· Buigmodulus ‿hoeveel een materiaal kan worden gebogen zonder te worden beschadigd en toch in staat is om terug te keren naar de oorspronkelijke vorm.

· Hittebestendigheid ‿Sommige plastic producten die isolatie of tolerantie vereisen voor een relatief breder scala aan temperatuuromstandigheden, de hittebestendigheid is erg belangrijk.

· Wateropname ‿hoeveel water wordt geabsorbeerd door een materiaal na 24 uur onderdompeling, meestal gemeten in procenten.


Selectie van harsmaterialen voor uw project


Als u het meest geschikte harsmateriaal kiest voordat u met de matrijs begint, bespaart u niet alleen tijd en kosten, maar zorgt u ook voor een productie met het hoogst mogelijke prestatie- en maakbaarheidsniveau. Om de ideale keuze voor harsmateriaal te garanderen, raden we u aan contact op te nemen met een gekwalificeerd kunststofspuitgietbedrijf (Best times Mould & plastic products technology Ltd.)


Hoe te kiezen