Tel: +86 755 2357 1734

Menigte: +86 189 2287 9832

E-mail:

Blogs/nieuws

Thuis - Over ons - Blogs/nieuws - Hotrunnersysteem voor kunststof spuitgietmatrijzen Knowhow

Hotrunnersysteem voor kunststof spuitgietmatrijzen Knowhow

03. 08, 2022

Waarom hebben we een hotrunner-systeem nodig voor kunststof spuitgietmatrijzen?

De koude loper van een mal verwijst naar het gedeelte tussen de vormholte en de poort. Het gesmolten plastic behoudt zijn vloeibaarheid in de runner dankzij de injectiedruk en zijn eigen warmte. Als onderdeel van het vormmateriaal is de loper echter geen onderdeel van het product. Als gevolg hiervan moeten we bij het ontwerpen van een mal niet alleen rekening houden met de vulling, maar ook met de materiaalbesparende productie door de loper in te korten of te verkleinen; in feite is het voor ons erg moeilijk om beide via cold runner te hebben. Maar hot runner-systeem kan dit probleem oplossen.


Typen en toepassing van Hot Runners:

Bij het gebruik van de hotrunner is de juiste selectie van het poorttype erg belangrijk, omdat het poorttype rechtstreeks de selectie van hotrunnercomponenten bepaalt, evenals de productie en het ontwerpen van mallen. Daarom kan de hot runner worden ingedeeld in 3 typen op basis van het poorttype, d.w.z. (1) hot tip hot runner-systeem, (2) sprue-gating hot runner-systeem en (3) klep-gating hot runner-systeem.


Hot Tip Hot Runner

Het is de meest toegepaste hotrunner, aangezien elke leverancier van hotrunners dit systeem levert. Hoewel systemen van verschillende leveranciers verschillende spuitmonden en spuitmondinzetstukken van verschillende vormen en maten hebben, werken ze precies op dezelfde manier, namelijk het nauwkeurig aanpassen en regelen van de vormtemperatuur bij de poort door middel van een methode die de hete punt van het inzetstuk aan de voorkant van de mondstuk met het koelsysteem. Elk hot runner-bedrijf heeft veel geld geïnvesteerd in de R&D van hot tip.


Het hot-tip hot runner-systeem kan worden gebruikt voor de meeste kunststof gietmaterialen, zoals PP, PE, PS, LCP, PA, PET, PBT, PEEK, POM, PEI, PMMA, ABS, PVC, PC, PSU en TPU , enz. Over het algemeen wordt de hot tip gate gebruikt om middelgrote en kleine onderdelen te produceren, in het bijzonder. geschikt voor de productie van macro-onderdelen. De doorsnede van de poort ligt gewoonlijk tussen 0,5 mm en 2,0 mm.


Sprue Ging Hot Runner

In de sprue-gating hotrunner komt het gesmolten plastic de vormholte binnen via de open pijp. Smeltstroomdrukverlies in het poortgebied is erg klein. Het sprue-gating hot runner-systeem is meer geschikt voor de productie van middelgrote en grote onderdelen. door het grotere formaat zal de poortmarkering beter zichtbaar zijn. Het sprue-gating hot runner-systeem wordt dus meestal toegepast op interne producten of componenten die geen hoge eisen stellen aan het uiterlijk van poortmarkeringen. Ook wordt de aanspuitopening vaak gebruikt in combinatie met de koude loper, d.w.z. het nemen van de aanspuitmond als de hoofdloper en aanspuiting, en het ontwerpen van de aanspuitopening langs de koude loper. In de toepassing kan de sprue-poort groter worden gemaakt voor een soepele stroming, omdat de poortmarkeringen op de koude runner niet belangrijk zijn.


Valve Ging Hot Runner

De hot runner met klepafsluiting is een ander hot runner-systeem dat wordt geleverd door wereldwijde mainstream hot runner-bedrijven. Door middel van de kleppin-controller opent of sluit dit naaldsysteem de poort mechanisch op de vooraf ingestelde tijd. Dit type hotrunner heeft de voordelen van de vorige 2 systemen (Hot Tip Hot Runner & Sprue Gating Hot Runner), zoals het handmatig regelen van de openings- en sluitingstijd van de poort, waardoor een gladde en glanzende poortmarkering mogelijk is en de toepassing van hotrunners wordt uitgebreid.

(Best times Mould & plastic products technology Ltd.)


Hotrunnersysteem voor kunststofinjectie schimmel know-how


Hotrunnersysteem voor kunststof injectie schimmel know-how