Tel: +86 755 2357 1734

Menigte: +86 189 2287 9832

E-mail:

Technisch centrum

Thuis - Project management - Technisch centrum - Wat is kunststof spuitgietmatrijs?

Wat is kunststof spuitgietmatrijs?

03. 09, 2022

De spuitgietmatrijs is het hulpmiddel om het plastic in een ontworpen vorm en maat te vormen, het maakt massale productie in onze tijd veel zuiniger en efficiënter, het werd de moeder van de industrie genoemd. Je kunt je niet voorstellen hoe gewone mensen een auto betalen als de onderdelen met de blote hand worden gemaakt. Kijk om je heen waar je nu ook bent, je ziet een heleboel dingen gemaakt in plastic. Ze komen allemaal uit spuitgietmatrijzen.

In principe bestaan mallen uit 2 hoofdonderdelen: de holte en de kern, de holtezijde vormt het belangrijkste buitenoppervlak, de kernzijde vormt de externe kenmerken van het gegoten onderdeel , tijdens het vormen van verwerking; de kern en de holte worden gescheiden zodat het onderdeel kan worden verwijderd. Idealiter kan het onderdeel direct door de holte en de kern worden gevormd. Maar in veel gevallen vereist het, naast de holte en de kern, gecompliceerde mechanismen wanneer het gegoten objectief complex is, voornamelijk omdat de onderdelen niet volledig kunnen worden losgemaakt door 2 richtingen, het werd ondersnijding genoemd, wat niet kan worden vrijgegeven door de kern en holte direct, er zijn lifters en schuiven, een serie mechanismen zijn ontworpen om de ondersnijdingen vrij te maken, dus elk succes van een spuitgietmatrijs hangt sterk af van het ontwerp.

Een spuitgietmatrijs is een precisiegereedschap en ook moet sterk genoeg zijn om duizenden hogedrukgietcycli te weerstaan, dus het materiaal van de spuitgietmatrijs moet zorgvuldig zijn; het is normaal gesproken speciaal en duur staal. De manier van fabricage van spuitgietmatrijzen is veranderd, samen met de ontwikkeling van moderne technologie, de belangrijkste stappen zijn CNC-frezen, boren, EDM, draadsnijden, CAD / CAE / CAM-technologie die in een breed scala wordt gebruikt, maken de leiding -tijd van mal maken korter en korter.

Wat is een kunststof spuitgiet?