Tel: +86 755 2357 1734

Menigte: +86 189 2287 9832

E-mail:

Technisch centrum

Thuis - Project management - Technisch centrum - Thermohardende mallen Inleiding

Thermohardende mallen Inleiding

03. 09, 2022

Best Times Mould is al meer dan tien jaar gespecialiseerd in SMC/BMC/GMT/LFT-mallen.


SMC (sheet Mould compound) is een mengsel van polymeerhars, inzetvullers, vezelversterking, katalysator, pigmenten, stabilisatoren, lossingsmiddelen en verdikkingsmiddelen. De fabricage van SMC is een continu in-line proces.


Dit proces produceert zeer sterke, complexe onderdelen in een grote verscheidenheid aan maten. Bijpassende metalen matrijzen zijn gemonteerd in een hydraulische vormpers. De materiaallading wordt handmatig of robotisch in de mal geplaatst; de verwarmde vormhelften zijn gesloten en er wordt tot 2000 psi druk uitgeoefend. De cyclustijd varieert van één tot vijf minuten, afhankelijk van de grootte en dikte van het onderdeel. Functies zoals ribben, nokken en inzetstukken kunnen worden ingegoten.


Compressiegegoten glasvezelonderdelen worden gekenmerkt door de grootte en vorm van het net, twee uitstekend afgewerkte oppervlakken en uitstekende herhaalbaarheid van onderdelen tot onderdeel. De kosten voor het trimmen en afwerken zijn minimaal.


In-mold coatings en vacuümsysteem in het gereedschap zijn beschikbaar om het verfvermogen van het oppervlak te verbeteren, waardoor er geen primer nodig is.


Kleurverbindingen kunnen worden aangepast.


Het voordeel van SMC-vormdelen is als volgt:

1. Goede maatvastheid, inclusief uitstekende thermische weerstand.

2. Pigmenteerbaar voor ingegoten kleur, beste uitstraling met schimmeltextuur.

3. Uitstekend eigendomsbehoud in koude en warme omgevingen.

4. Geschikt voor gebruik buitenshuis in toepassingen met UV-blootstelling en water.


BMC-mal (bulk molding compound) gebruikt een thermohardende kunststof bestaande uit een polymeerhars, verschillende vulstoffen, vezelversterking, katalysatoren, stabilisatoren en pigmenten die een viskeuze vorm vormen. Het is sterk gevuld en versterkt met korte vezels.


BMC is zowel in bulkzakken als in slug-vorm verkrijgbaar. De mengbewerking kan op een aantal manieren worden uitgevoerd. Er zijn drie methoden om glas met pasta te combineren: een continuschroefmenger, een sigma-bladmenger en een ploegbladmenger. Het gekozen proces is afhankelijk van specifieke producteigenschappen, productvorm en volume.


Afhankelijk van de eindtoepassing worden verbindingen geformuleerd om een strakke dimensionale controle, vlamweerstand, hoge diëlektrische sterkte, corrosie- en vlekbestendigheid en kleurstabiliteit te bereiken. De uitstekende vloei-eigenschappen maken BMC-mal zeer geschikt voor een breed scala aan toepassingen die precisie in detail en afmetingen vereisen. Het materiaal is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren.


Bovendien is BMC-mal geschikt voor zowel compressie- als spuitgieten. Compressiegieten van BMC wordt gebruikt om complexe componenten zoals elektrische apparatuur, auto-onderdelen, behuizingen voor elektrische apparaten en gereedschappen, in grote industriële volumes te produceren.


GMT is Glass Mat Reinforced Thermoplastics, een soort plaatvormmassa met vezelversterkte thermoplast. Het wordt geproduceerd op enorme lamineermachines, met behulp van een thermoplastische hars en een of meer vormen van wapening. Het proces levert een lichtgewicht, gedeeltelijk geconsolideerd, halffabrikaat in plaatvorm op. De meeste vormen worden geproduceerd met een breedte van 1300 mm tot 1400 mm. Sommige nieuwere vormen zijn echter gemaakt met grotere, maar gepatenteerde breedtes. Het plaatmateriaal kan op maat worden gesneden om geschikt te zijn voor plaatsing in het gereedschap voor een specifieke toepassing en kan ook een decoratief of functioneel oppervlak bevatten dat aan één kant is gelamineerd. GMT-matrijs maakt de productie van grote onderdelen mogelijk met lage gereedschapskosten en snelle cyclustijden via compressiegieten. Het potentieel voor consolidatie van onderdelen biedt de mogelijkheid om het gewicht en de kosten verder te verlagen.


Het voordeel van GMT-vormdelen: gebruik van geregenereerde, lage vormdruk, lange opslagperiode, korte vormcyclus, hoge productie-efficiëntie.


GMT-vorm wordt meestal gebruikt in Automotive en bouw & constructie, chemische industrie, verpakkingen, sportuitrusting, enz.


LFT is bulkvormmateriaal met continue vezelfilamenten die over de volledige lengte van de pellet lopen, waardoor deze materialen gelijktijdige verbeteringen in sterkte, stijfheid en slagvastheid vertonen over een breed temperatuurbereik.


Ondertussen is D-LFT (Direct-long fiber thermoplastics) beschikbaar voor spuitgieten of persen. De meeste D-LFT-systemen voeren glasroving in een dubbelschroefsextruder (TSE), waar het door de schroeven wordt gehakt terwijl het wordt gemengd met gesmolten polymeer en additieven die afzonderlijk zijn gedoseerd. Om de oppervlakteafwerking te verbeteren, gebruiken sommige systemen messen om de roving voor te hakken voordat deze in de TSE komt. Deze methode levert over het algemeen een kortere vezel op,terwijl de directe rovingvoeding lange vezels produceert en onderdelen oplevert met hogere structurele prestaties.


Het voordeel van D-LFT-matrijs is dat het de productiekosten kan verlagen door halffabrikaten en logistieke inspanningen te elimineren, en de productieflexibiliteit te vergroten.


Wij hebben succesvolle ervaring in het maken van diverse soorten mallen voor:

· Auto-onderdelen: bumper, motorkap, chassis, voorpaneel, vrachtwagendeur, dashboard, lampenkap, voetenplank, spatbord enz.

· Communicatie- en elektrische apparaten: elektrische meterkast, kabelaftakdoos, transformatie- en verdeelkast, airconditioning, satellietschotel enz.

· Sanitair en keukengerei: badkuip, wastafel, gootsteen, plafondplaat, chassis, wandbekleding enz.

· Deur: we hebben een unieke ervaring in het maken van SMC/MDF/HDF deurhuid mal met houtnerf.

· Transport: SMC-motorboot, SMC-spoorwegframe, treinstoel, dak, raamkozijn en toilet enz.

· Constructie: Watertank, septic tank etc.

Tags: SMC Tuck Roof Mould China, Fabrikanten, Leveranciers, Fabriek, Aangepast, Offerte, Gemaakt in China, Auto-onderdelenvorm, BMC-vorm, Sanitairvorm, LFT-vorm, Mal voor trein en hogesnelheidstrein , SMC Mould, Motorboot Mould, Doorskin Mould, SMC Seat Mould, New Energy Car Mold, China sheet Mould compound, China BMC , China bulk molding compound, China LFT Mould (lange vezel thermoplasten), China GMT Glass Mat Reinforced Thermoplastics. Thermohardende mal China