Tel: +86 755 2357 1734

Menigte: +86 189 2287 9832

E-mail:

Technisch centrum

Thuis - Project management - Technisch centrum - Typen spuitgietmatrijs

Typen spuitgietmatrijs

03. 09, 2022

Er zijn tegenwoordig veel soorten spuitgietmatrijzen en gereedschappen die worden gebruikt, zoals matrijzen voor twee platen, drie platen en stapels. Matrijzen met twee en drie platen worden vaker gebruikt voor producten met zware wanden en niet-verpakkingen. Voor twee- en drieplaatmatrijzen worden zowel cold- als hotrunner-systemen gebruikt. Alle stapelvormen gebruiken een heet verdeelstuk om de smelt naar de holtes te transporteren. Elk matrijsonderdeel moet worden bewerkt en afgewerkt tot exacte afmetingen met zeer nauwe toleranties en moet een warmtebehandeling ondergaan om bestand te zijn tegen zeer hoge injectie- en klemdrukken. Spuitgietmatrijzen zijn de duurste matrijzen die worden gebruikt in de kunststofverwerking met zeer lange doorlooptijden die nodig zijn voor hun ontwerp en fabricage. Elke spuitgietmatrijs moet worden getest en debuggen om het uitwerpsysteem, het koel- en/of verwarmingssysteem en de bedieningscomponenten te bewijzen voordat deze in productie wordt genomen.


Twee-plaat spuitgietmatrijs heeft slechts één scheidingslijn. Als een runner wordt gebruikt, is deze verbonden met het gegoten product en moet deze handmatig worden verwijderd en gescheiden nadat het onderdeel is uitgeworpen. Dit type spuitgietmatrijs is het minst duur om te maken en wordt veel gebruikt voor onderdelen met relatief eenvoudige geometrieën.


Injection Mould Types


Drie-plaat spuitgietmatrijs heeft twee scheidingslijnen, één voor het runnersysteem en één voor het gegoten product. Bij het openen van de spuitgietmatrijs wordt de runner automatisch gescheiden van het product om een aparte handling mogelijk te maken. Dit elimineert de noodzaak voor handmatige scheiding en verwijdering en het aanspuit- en runnersysteem kan rechtstreeks naar een recyclingsysteem worden gevoerd. Dit type mal is duurder dan de mal met twee platen.


Injection Mould Types


Stack spuitgietmatrijs kan twee, drie of vier niveaus hebben. Het voordeel van de stapelmatrijs is dat deze in het algemeen een groter aantal producten kan produceren in vergelijking met een mal met twee of drie platen die dezelfde machineklemtonnage gebruikt. Het nadeel is dat er een vormpers nodig is met een veel grotere daglichtopening om de vormhoogte op te vangen. Dit type spuitgietmatrijs is veel duurder en duurt langer om te bouwen. Stapelvormen met drie niveaus zijn erg nieuw en vormen voor stapels met vier niveaus bestaan al minder dan vijf jaar. De zuivelcontainer- en dekselindustrieën gebruiken vaak stapelvormen. De vier niveaus zijn gebruikelijk voor deksels en de twee niveaus zijn gebruikelijk voor containers.


Injection Mould Types